English  Francais  Deutsch  Magyar valtozat

SENZATIONAL!!! UNIC SI RECONFORTANT!!!

Vã invitãm la al 23-lea Concert simfonic sustinut în Pestera Românesti 22 octombrie 2006.

La concert
   Într-o toamnã frumoasã, în ziua de 27 septembrie 1984, România trãia una din cele mai frumoase realizãri culturale. Primul concert simfonic într-o pesterã din interiorul muntilor Carpati a impresionat plãcut sufletele a 660 de participanti. Speologi si invitati au intrat cu mirare în sala luminatã cu lumînãri, becuri si reflectoare electrice. Dupã succesul rãsunãtor pe care l-a avut concertul,în fiecare an, prin strãdania domnului dr. Lupu Constantin, si a autoritãtilor culturale timisorene, se organizeazã un astfel de concert simfonic. România este una din putinele tari care organizeazã concerte simfonice speologice. In cele 22 concerte sustinute pânã acum, am trãit clipe de neuitat ascultând lucrãri semnate: W.A.Mozart, D. Sostacovici, B. Marcello, A. Vivaldi si G. Enescu. Concertele au fost sustinute de diferite formatii ca: Orchestra Filarmonicã Regalã Danezã, Orchestra Simfonica din Wiena, Campania Brass din Roma, Filarmonica "Banatul" din Timisoara, Filarmonica de Stat Arad, Corul Sabin Drãgoi din Timisoara, Orchestra simfonicã a Facultãtii de muzicã Timisoara, Orchestra Liceului de muzica Ion Vidu Timisoara si alte orchestre renumite. Alãturi de orchestrele susnumite, solisti si dirijori renumiti si-au dat concursul la editiile anterioare ale concertelor din Pestera Romanesti.
  Anul acesta Orchestra de fanfara classica din Timisoara in frunte cu un renumit dirijor german, va fascina cu un program superb, cu piese compuse de Mozart, Johann Strauss, Beethowen, Schubert si alti compozitori renumiti... Intrare gratuita!
In 'sala de concert'

  Dar sã vã oferim câteva date despre Pestera Românesti. Primele cercetãri de naturã geologicã si faunisticã au fost fãcute în anul 1872 de cãtre geograful T. Orthmayr. Pestera este situatã la SE de satul Românesti în muntii Poiana-Rusca (jud. Timis). Face parte din categoria pesterilor mijlocii cu lungime totalã de 1050 m, dispusã orizontal pe 3 etaje. Intrare orientatã N-NV este latã de 9,5 m si inaltã de 2 m, fapt ce permite o iluminare difuzã pânã la circa 70m. Pe aceastã portiune peretii sânt înverziti de alge.
  Odatã pe an, într-o anumitã zi de toamnã, pestera prinde viatã. Solisti, turisti si organizatori, încãrcati cu instrumente si echipament parcurg pe jos timp de o orã (maximum) distanta dintre satul Românesti si pesterã. Sala de concerte are acusticã foarte bunã, fapt pentru care s-au organizat 21 concerte la rînd. 
 Invitându-vã la acest unic concert, aveti posibilitatea de a participa efectiv la un eveniment cultural important.
 

NU PIERDETI OCAZIA DE A PARTICIPA LA UN ASTFEL DE EVENIMENT UNIC!!!
potij@yahoo.com
Informati la adresa:
potij@yahoo.com
Vã stãm la dispozitie cu orice informatie.
VÃ ASTEPTÃM!! NU EZITATI!!
Aceasta pagina a fost vizitat de ori. Vã multumim!
Doritorii de excursii montane pot primi informatii la pagina web
http://www.math.bme.hu/~poti/index.html
Expozitie foto "Fascinatia inutilului" de Paul Ionescu la:
https://potij.tripod.com/expo/index.html
Expozitie foto "Geneza" de Paul Ionescu la:
http://http://www.paul-ionescu.home.ro/
[Salt la început]